SharePoint en Live Communications Server brengen informatie en specialisten samen (e-office)

SharePoint-gebruikers zien belangrijke rol voor instant messaging in portalomgeving

Huis te Heide, 2 december 2004 – e-office, specialist in het optimaliseren van de werkomgeving voor professionals, presenteerde tijdens een besloten SharePoint-gebruikersbijeenkomst de mogelijkheden van Live Communications Server 2005. Met dit nieuwe product, kunnen organisaties Instant Messaging integreren in hun SharePoint Portal Server-omgeving. De aanwezigen, waaronder Deloitte, Essent Kabelcom en Bloemenveiling Aalsmeer, gaven aan dat deze ontwikkeling goed aansluit op hun verwachtingen van SharePoint als portalomgeving die mensen helpt om beter met elkaar samen te werken.

De kracht van SharePoint is het samenbrengen van mensen en informatie. Dit samenbrengen van mensen is een belangrijk aspect bij het delen van kennis, omdat alleen het vinden van de juiste informatie vaak niet voldoende is om de juiste beslissing te kunnen nemen. Medewerkers moeten daarom via een scherm snel de juiste informatie en specialisten kunnen raadplegen. Een portaloplossing in combinatie met Instant Messaging kan hierin volgens de aanwezigen van de gebruikersbijeenkomst een belangrijke rol bij spelen.

Live Communications Server
In de nieuwe versie van Live Communications Server zijn mogelijkheden om de samenwerking tussen professionals te optimaliseren verder uitgebreid. Zo kunnen medewerkers met Live Communications Server 2005 nu ook via een beveiligde verbinding chatten met collega’s, klanten en partners buiten het eigen bedrijfsnetwerk en is het mogelijk om de zakelijke instant messaging-omgeving te verbinden met de publieke instant messaging-netwerken van MSN, AOL en Yahoo Networks. Bovendien is in Live Communications Server 2005 de mogelijkheid om samen te werken via audio- en videoconferencing verder uitgebreid.

Nieuwe werkplek
Roland Hameeteman, algemeen directeur van e-office: “In de afgelopen jaren is de mailbox voor veel mensen uitgegroeid tot hun persoonlijke werkomgeving. Ondanks het feit dat er al jaren goede samenwerkingssoftware voorhanden is. Hierdoor wordt kennis niet optimaal gedeeld en gebruiken mensen slechts een deel van de informatie en expertise die in de organisatie voorhanden is. Bovendien komen medewerkers via hun mailbox nagenoeg alleen in contact met specialisten uit hun eigen netwerk. Door gebruik te maken van een portal op basis van SharePoint Portal Server, in combinatie met instant messaging via Live Communications Server, zijn wij instaat om informatie en specialisten samen te brengen. We creëren met SharePoint Portal Server dus eigenlijk een nieuwe werkplek die, onafhankelijk van tijd, plaats en organisatiestructuren precies die context en expertise biedt waardoor professionals snel de juiste beslissingen kunnen nemen.”

Afgelopen week vond de eerste SharePoint-portal gebruikersbijeenkomst plaats. Doel van deze bijeenkomst is om gebruikers met elkaar in contact te brengen om te discussiëren over de issues die de implementatie van een portal op basis van SharePoint Portal Server in organisaties met zich meebrengt. Zo krijgen deze organisaties een beeld van de wijze waarop portals snel effectief kunnen worden ingezet. De bijeenkomst werd georganiseerd door portal-specialist e-office.

[Via Persberichten.com RSS]