Computable test : Microsoft Search Server 2008 Express

Microsoft en Enterprise Search een hele goede combinatie. Onderstaande test van Computabble geeft je veel informatie over Microsoft Search Server 2008 Express, een versie die gratis.

Test: Informatie opzoeken op de Microsoft-manier

Alle kennis en informatie in je bedrijf aan je vingertoppen… als je die informatie maar kunt vinden. In de meeste bedrijven wordt er heel wat informatie opgeslagen in bestanden, e-mails, streams, noem maar op. Maar daar iets in terugvinden is heel andere koek. Microsoft brengt met Search Server 2008 een zoeksysteem voor bedrijfsinformatie op de markt.

Conclusie

Search Server 2008 Express biedt een rijke zoekomgeving die heel wat verschillende soorten opslagsystemen kan doorzoeken en indexeren. Voor alles wat niet standaard ondersteund wordt kunnen derden speciale connectors schrijven. Zoals we gewend zijn van Microsoft is een en ander wel nogal Windows-centrisch en worden er bijvoorbeeld geen controlesystemen voor authentificatie ondersteund die niet werken zoals die van Microsoft zelf. Maar als je netwerk en bedrijf Windows-centrisch is, kan deze Search Server je gouden diensten bewijzen.

Productinfo

Product: Search Server 2008 Express

    Producent: Microsoft Inc., USA; www.microsoft.com

    Leverancier: Microsoft Nederland, www.microsoft.nl

    Adviesprijs (excl. BTW): de Express-versie draait op één server en is gratis; de gewone versie werkt in een multiserver-omgeving en is bedoeld voor grote organisaties; prijzen hiervan werden niet medegedeeld.

    Systeemvereisten: Windows Server 2003, .NET Framework 3.0, evt. SQL Server 2005

    De Kern

  • Microsoft Search Server 2008 Express zoekt informatie in al je documenten en e-mails in heel het netwerk.

  • De juiste informatie zoeken én vinden is het halve werk.

    Het Search Server 2008-systeem van Microsoft is in feite een uitbreiding op SharePoint Services. Zoals de naam al aangeeft, is het een zoeksysteem om informatie terug te vinden opgeslagen in SharePoint-sites, websites, netwerkvolumes en publieke folders van Exchange. Er bestaat een gewone en een Express versie van Search Server. De gratis Express-versie is bedoeld voor wat kleinere bedrijven die minder informatie en servers te doorzoeken hebben en waar dus één fysieke zoekserver volstaat. De betaalde gewone versie is bedoeld voor grote organisaties en kan op meerdere servers draaien. Wij hebben Search Server 2008 Express uitgeprobeerd.

Ga naar de Computable site voor alle informatie : Comptable.nl