De Tablet PC is nog geen succes

Zoals ik vorige week (Computable brengt weer eens oud nieuws 🙂 ) al blogde op mijn Engelstalige blog, is succes in deze een relatief begrip. De TabletPC is een andere formfactor dan een laptop en gezien de niche die het nog steeds vormt is hij ook duurder.

Als je de discussies van de afgelopen maanden een beetje volgt dan kun je concluderen dat de Tablet PC als formfactor misschien wel zal verdwijnen. In plaats daarvan zullen ‘gewone’ laptops voorzien worden van “inkt” toepassingen. Mijn tabletPC is in veel opzichten al niet meer van een laptop te onderscheiden. In mijn optiek is de visie van Microsoft, dat gebruikers hun computer (mede) met een pen willen bedienen ook dan meer dan geslaagd.
Als je eenmaal met een tablet hebt gewerkt ontdek je pas echt de meerwaarde van het apparaat. Ik ben al maanden verslaafd aan het apparaat en heb dankzij toepassingen als OneNote al maanden geen pen meer aangeraakt.

De ooit met veel poeha aangekondigde Tablet-PC doet het niet goed. Het marktonderzoeksbureau IDC voorspelt dat er dit jaar slechts één miljoen exemplaren van de handige computer over de toonbank zullen gaan.

[Via Personal Computer Magazine RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803